Bjarne Rittig-Rasmussen

Magister og ph.d. i medicin
Klinisk specialist i fysioterapi

Smerteklinik

I klinikken kan du få professionel hjælp til afklare årsagen til dine smerter samt at mestre dine smerter. Du får relevant information om, hvordan du kan være fysisk aktiv og kan være så selvhjulpen som muligt.

Valg af strategi og behandling er betinget af, hvilke årsagsmekanismer der ligger til grund for smerterne. Der kan være tale om smertetilstande relateret til specifik sygdom eller smertetilstande, hvor smerten er “sygdommen” i sig selv.

Først når diagnose og smertemekanismer er  afklaret kan der vælges en rationel strategi. Dette kan du få hjælp til i klinikken. 

Elementer i et behandlingsforløb:

  • Din historie og hvilke indre og ydre faktorer har indflydelse på dit problem?
  • Rådgivning – hvorfor gør det ondt og hvad kan der gøres for at reducere eller fjerne smerten?
  • Bevægelse samt fysisk og mental træning

Bjarne Rittig-Rasmussen har arbejdet med diagnostik og behandling af smerter i mere end 25 år. Herunder specifikt med smerteforskning på Århus Universitetshospital (smerteforskning, smerte- og hovedpineklinik).

Bjarne Rittig-Rasmussen er klinisk specialist i fysioterapi (muskel- og skeletsygdomme), og er uddannet ved Lund Universitet, Klinisk Institut for Medicin – Aarhus Universitet samt Michigan State University, College of Osteopathic Medicine.